18.3.09

Finalització del taller de Marcs Lògics

Avui mateix ha finalitzat el taller que sobre l'Enfocament del Marc Lògic hem estat desenvolupant durant dues setmanes al Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya. I com no podia ser d'altra manera, s'ha conclòs amb gran èxit. Gran èxit tant a nivell de participació com de resultats.
I aquest èxit es fonamenta, principalment, en dos factors.

El primer rau en la dedicació que el Col·legi esmerça en totes i cadascuna de les accions formatives que desenvolupa, tractant cada acció formativa com a especial i prioritzant sempre el benefici dels seus col·legiats/des abans que el seu propi. Tot el seu equip s'entesta en preparar curosament cada formació, planificant-la, enfocant-la sempre de la manera més idònia per als possibles alumnes, avançant-se als imprevists i assegurant-se de que el formador ho tingui tot al seu favor per poder desenvolupar la seva tasca. En pocs llocs la formació rep el tracte preferencial que els del col·legi li dediquen. Això permet que sempre -i insisteixo, sempre- en els sis anys que fa que col·laborem plegats, hagin permès que la meva feina fos fàcil, enriquidora i extremadament gratificant. Tant de bo més organitzacions dedicades a la formació treballessin en aquesta línia.

El segon factor per l'èxit d'aquest taller ha estat, indubtablement, el grup d'alumnes que li ha donat vida. Com ja comentava en un recent post, que els alumnes vinguin motivats "de casa" li treu feina al formador i li permet concentrar-se definitivament en la dinàmica i la comprensió i sedimentació de les habilitats, podent assolir així nivells altíssims d'aprenentatge i aprofitament de les hores lectives. I en aquesta ocasió cal no deixar passar l'oportunitat d'agraïr a tots i totes les ganes, l'empenta i la dedicació mostrades durant el taller. La seva predisposició a deixar-se portar, a atacar cada cas pràctic com si fós 100% real, a voler anar al fons de la qüestió, ens ha permès assolir un altíssim grau d'assimilació de continguts i habilitats.
És ben cert que, probablement, ens han mancat algunes hores extres per tal de permetre'ns anar més tranquils i poder dedicar més estones a la pràctica final -basada en un cas real aportat per cada alumne-, però tot i amb aquest punt feble -que serà indubtablement corregit en la propera edició- els alumnes han estat perfectament capaços d'encarar un cas real treballat amb el Marc Lògic i sortir-se'n amb garanties.

Ara serà qüestió de rematar la jugada. Per una banda, per part dels alumnes, apostant per la metodologia i aplicant-la a les seves realitats quotidianes. I per l'altra banda, per la meva, començar a preparar-ne la propera edició.