4.4.12

El meu Top 10 de la Gestió de Projectes: #1 AMBICIÓ


Gestionar per projectes ens ha de permetre ser més ambiciosos. Quan fem un projecte no volem fer un bon projecte, volem fer el millor projecte possible (amb els recursos disponibles, amb les limitacions del moment, del lloc). No ens val res per sota d'això. Volem ser alhora eficaços i eficients, assolir tots els objectius amb una gestió molt precisa i adequada dels (pocs) recursos. És per això que som ambiciosos, perquè no ens conformem amb menys.

Però també hem de veure-ho des de l'altra banda. Les tècniques, mètodes i eines que ens brinda la Gestió de Projectes ens han de permetre ser més ambiciosos. Hem de sentir com la força que ens atorga la Gestió de Projectes ens fa sentir-nos més confiats de poder arribar més lluny del que arribaríem en circumstàncies normals. Podem lluitar per l'excel·lència, per la innovació fins i tot. Podem voler canviar el món, millorar-lo, aportar als nostres beneficiaris un escenari nou, una transformació tan radical i positiva de l'anterior que ni ells mateixos s'ho podrien haver imaginat. Anem un pas més enllà; què dic un pas, un salt! Agafem les limitacions i els riscos i triturem-los, fem-los miques. Fer projectes és portar somnis a la realitat. Qualsevol cosa per sota d'això no hauria de merèixer tal nom.




Aquest Top 10 estarà format per un total de 10 posts, que s'aniran publicant periòdicament. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 10.

Dos aclariments:

1- Aquest Top 10 és el meu. No pretén ser transferible.
2- Qualsevol Top 10 és reduccionista, deixa coses fora.