9.5.11

Nova edició del curs de Gestió de Projectes

Ja fa vuit anys i que el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya organitza el curs de Gestió i Planificació de Projectes. Vuit anys i quinze edicions portem ja, amb un èxit aclaparador, tant de públic com de resultats i de satisfacció, en l'acció formativa que, a nivell personal, més experiències positives m'ha aportat.
La setmana vinent, concretament el 17 de Maig, comencem la setzena edició, aquest cop amb una variant. Hem intentat variar els horaris per tal de donar la possibilitat d'assistir-hi a aquells que, fins ara, no ho havien pogut fer: de 9h del matí a 14h, dos cops per setmana.

El curs està orientat a un objectiu molt clar: capacitar l'alumnat per portar projectes de qualsevol índole o natura, sigui de quin sigui el sector. Des dels fonaments d'un projecte, el disseny del mateix, les eines d'anàlisi d'escenaris conflictius, fins a les tècniques d'eficiència en planificacions temporals, sempre acompanyats pel programari MS Project.
La metodologia, és clar, 100% pràctica, emprant casos reals diversos, i treballant en equips canviants per aprofitar-ne les inèrcies, augmentar la riquesa de la formació i, ja de pas, generar allò que ara en diuen networking, tan important en temps conflictius com els que vivim.

Com deia, els resultats em fan sentir enormement orgullós i agraït al Col·legi per haver-me donat l'oportunitat de participar-hi, de moldejar-lo, d'anar-lo millorant edició a edició, convertint-lo en un dels "clàssics" de la casa.
Allà he conegut gent fantàstica, alumnes ambiciosos, amb enorme talent, amb ganes de transformar el món, de fer-lo millor. Però també he pogut copsar l'enorme interès per la Gestió de Projectes que la gent té, molts empesos per la realitat implacable de la demanda de les habilitats en la matèria en els llocs de treball de l'actualitat. Quan vaig començar a donar classes de projectes amb prou feines hi havia qui sabés el que era un DAFO, poca gent sentia la imperiosa necessitat de dominar unes eines que el permetessin abordar projectes més ambiciosos, objectius més exigents.

Els anys han passat, i la realitat també ho ha fet. La demanda és més alta i el curs s'ha anat amollant a les últimes tendències i als professionals que se'ns atansen al curs amb les ganes d'aprofitar les 24 hores lectives de que consta.

El dia 17, com deia, comencem la setzena edició, amb la confiança de que serà un altre gran èxit. Si t'interessa o coneixes algú que li interessa, trobaràs el temari i tota la informació necessària en la fitxa que del curs publica el Col·legi. Ens veiem a l'aula!