18.3.11

Perdre el temps a la feina (amb Internet)

Molts caps i comandaments intermedis semblen tenir una veritable mania a tot el que sigui un ordinador connectat a Internet a la feina. Clamen al cel sobre la ingent quantitat de temps que els seus treballadors perden navegant, mirant el Facebook o veient el darrer vídeo sobre gats que algú ha penjat a la xarxa.

No seré jo qui defensi, a cegues, aquestes constants interrupcions cap a les xarxes socials. Però sobre el que si m'agradaria ferreflexionar a aquests caps i comandaments intermedis tan preocupats és el següent:

Com es perd més temps a la feina? Connectant-se de tant en tant al twitter o al facebook? O patint constants interrupcions dels companys i caps, trucades, mails, reunions, etc? 


Com bé demostra aquest estudi de la Universitat d'Stanford (entre moltíssims altres estudis sobre la multitasca), l'excés de tasques pendents i de fronts oberts minva dràsticament l'eficiència de qualsevol ésser huma... fins i tot quan l'ordinador és apagat.

1 comentari:

David ha dit...

Molt bé, Marc!!!
A nosaltres a la feina ens donen tocs per navegar, però després són els primers que ens donen feina que no ens pertany perquè els de més amunt són uns escaquejats i uns passotes. Per qué no revisen aixó?
Si tothom fes la seva feina i la fes bé, les que anem darrera de la cadena podriem fer moltes més coses de les que fem ara ja que part del temps l'hem de gastar amb tot el que no fan els del principi.

Ara mateix estic una mica cremat. M'he passat tot el matí solucionant pollastres que han creat o que haurien de solucionar altres grups i que passen d'ells. Grrrrrrrrr.