17.7.10

Començar a usar twitter no és difícil

Començar a Twitter és com entrar en un pis on es celebra una festa en la que no hi coneixes ningú. Primer vas vapgarejant tímidament entre els diferents grupets, intentant escoltar diverses converses. Quan en portes unes poques, te'n trobes una que t'interessa i que et toca d'aprop. L'escoltes una bona estona i al final reuneixes el valor suficient per, entre la colla de desconeguts, colar-hi un senzill "Jo també hi estic d'acord". No és gran cosa, no t'atreveixes a fer una dissertació sobre el tema només començar, però si més no ja t'has introduit en la conversa, ja formes part d'aquest grup.
Aquesta gent, ara ja no és tan estranya ni desconeguda (i això també succeeix a l'inversa, ells no et consideren ja estrany) i, per tant, cada cop t'atreveixes més i els teus comentaris són cada cop més elaborats. De fet, segurament no passi massa temps en la vetllada perquè et decideixis a encetar tu mateix un tema que t'interessa, deixant que els demés hi participin.

Per una altra banda, a mesura que avança la vetllada, aquest grup de persones pot anar disolent-se i cadascun emigrant cap a altres grups amb altres converses. Així que, quan et poses a escoltar algun altre grup de gent i la seva conversa, és possible que ja hi coneguis algú, fent-te aquest cop la feina més fàcil de trencar el gel i atrevir-te a dir-hi la teva.

Doncs amb el Twitter és exactament igual. Aquests són els passos bàsics que jo vaig seguir per començar a gaudir de Twitter. A mi, si més no, em va funcionar.
- Busca algun amic o amiga en la vida "real" que tingui twitter (potser qui te l'ha donat a conèixer?). Si no en trobes, convenç algú perquè se'n faci a l'hora que tu.
- Fes servir les eines de cerca (de la pròpia plana de Twitter, de qualsevol client de Twitter, ja sigui web o mòbil) per buscar paraules clau relacionades amb els temes que són del teu interès (música, cinema, feina, etc.). Segueix, sense miraments, a algunes de les persones que parlen sober aquests temes.
- Busca gent famosa (o empreses famoses, o mitjans de comunicació famosos, o programes de TV famosos, etc.) que tingui twitter i segueix-la (humoristes, músics, periodistes, emprenedors, etc.)

Arribat a aquest punt ja tindràs una bona colla de gent a la que podràs anar escoltant. Primer no t'atreviràs a intervenir, només escoltaràs les seves converses, però poc a poc t¡atreviràs a comentar alguna de les seves opinions.

A força d'escoltar converses al·lienes, aniràs descobrint:
a) que algunes de les persones a les que has decidit seguir no parlen de coses que t'interessin, amb la qual cosa pots deixar de seguir-los.
b) que aquesta gent a la que segueixes parlen amb altra gent que no coneixies i que semblen tenir idees i opinions interessants, amb la qual cosa pots començar a seguir-los també.

En molt poc temps aconseguiràs que el teu timeline (el cúmul de missatges que la gent a la que segueixes va llençant) es vagi perfilant més cap als teus interessos.
En aquesta priemra fase és particularment important la quantitat. No et tallis a l'hora de seguir a gent, encara que no la coneguis. Un timeline buit o amb poca activitat pot dur-te a avorrir-te fàcilment.

En paral·lel a tot aquest procés d'escolta d'altres twitteros i twitteres, tu també hauràs agafat la confiança necessària per començar a encetar converses per tu mateix/a. Els primers potser seran molt prudents, potser només t'atreviràs a donar el bon dia als teus seguidors, potser només a explicar que fa molta calor o que estàs molt content per haver-te trobat amb un antic company d'estudis al metro. Però poc a poc et veuràs amb el coratge necessari per llençar tweets enginyosos, amb idees interessants, amb propostes de debats, potser fins i tot provocatius, potser retweetejant altres tweets que t'han semblat interessants, potser donant a conèixer planes web que t'encanten o notícies que t'han xocat.
Un cop arribis a aquest punt, et puc garantir que ja no sabràs com desenganxar-te del Twitter i que centenars d'altres twitteros i twitteres començaran a seguir-te, doncs veuràn que les teves converses els hi són interessants.

Benvingut/da doncs, a la twittersfera!

1 comentari:

Oriol Llevat ha dit...

La definició del teu 1er dia a twitter com una Festa a la que no coneixes a ningú és boníssima.
Un gran post... però jo que no sóc principiant reclamo un manual més personal ;-P